«دختران خیابان انقلاب»، اگرچه دیگر رخی نشان نمی‌دهند اما همان چند روزی هم که اخبار کشور را معطوف به خود ساخته بودند، اتفاقات جالبی را رقم زدند؛ از مواضع زنان سیاستمدار که اکثرا نشان دادند که گوش شنوایی برای این رفتار اعتراضی دختران هستند تا روحانیونی که سخنان برخی از آنان در مورد اختیاری بودن حجاب برای برخی عجیب بود.

رضوانه رضایی‌پور: کشف حجاب دختران که از تهران و خیابان انقلاب آغاز شد و کم‌کم به برخی شهرهای کشور هم رسید، موضوعی در خور تامل می‎نمود. فضای عمومی جامعه که با گذشت 39 سال از عمرش تاکنون اتفاقاتی از این دست را به خود کم دیده و یا اصلا ندیده بود، به ناگه دخترانی را در خیابان‎های شهر به چشم دید که شال و روسری خود را بر چوب زده بودند. هرچند این اتفاق در حجم وسیع رخ نداد اما برخی آن را گوشه‎ای از ابراز نارضایتی‎هایی دانستند که پرده‎ای از آن در تجمعات دی ماه بروز یافته بود. اعتراضاتی که به گفته مسئولان باید شنیده شود.
جدای از سیاستمداران و جامعه‌شناسانی که هرکدام بنا بر عقاید خود به بررسی چنین اتفاقاتی پرداختند، مواضع دو طیف «زنان سیاستمدار» و «روحانیون» بیش از دیگران مورد رصد رسانه‎ها قرار گرفت.

اختلاف‌نظر زنان سیاستمدار درباره نیت «دختران خیابان انقلاب»
زنان سیاستمدار ایرانی که نیمی از جمعیت جامعه را نمایندگی می‌کنند، در همان روزهای نخست این اتفاق، فضای توییتر و مصاحبه با کانال‌های خبری را بهترین جا برای بیان ایده‎های خود دیدند. ناهید تاج‎الدین نماینده مردم اصفهان به رفتار تبعیض آمیز با دختران اشاره کرد و در دفاع از آنان گفت که از ماست که برماست. سهیلا جلودارزاده نماینده مردم تهران هم این اتفاق را نتیجه محدودیت‌های اعمال شده در مورد زنان خواند. اعظم طالقانی دختر مرحوم آیت‎الله طالقانی هم در واکنش به این اتفاق توصیه کرد که به دغدغه دختران ایرانی توجه شود. آذر منصوری عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت هم حرکت دختران خیابان انقلاب را یک حرکت اعتراضی مسالمت آمیز دانست و گفت که اشتباه جایی رخ داد که حجاب تبدیل به نماد نظام اسلامی شد. با این حال اگرچه نظر اکثریت زنان در حمایت از فریادهای اعتراضی دختران است اما، فاطمه راکعی دبیرکل جمعیت زنان مسلمان نواندیش با ابراز تاسف برای این دست دختران، بجای ارائه راه‌حل می‌گوید که آنان را جدی نگیرید. (اینجا)

وزنه‌ای که به سمت اختیاری بودن حجاب سنگینی می‌کند
مواضع روحانیون در کسوت مبلغان دینی نسبت به اقدام دختران خیابان انقلاب، که از حمایت برخی مردان نیز برخوردار شده بودند؛ درخور تامل است. سه روحانی که در ماه‎های گذشته مهمان کافه خبر خبرآنلاین بودند، در این باره نیز سخن گفتند. آنها برداشت‌های مختلفی از اجبار و یا اختیاری بودن حجاب ارائه کرده‌اند. یکی از ضروری بودن حجاب می‌گوید اما آن را اجباری نمی‌داند و اجازه هم نمی‌دهد که این اجبار را بر گردن دین بیندازند و دیگری برداشتن حجاب را یک اعتراض مدنی می‌خواند و می‌پرسد که چرا تنها یک گوشه از دین را گرفته‌اید و بقیه را رها کرده‌اید؟ یکی از روحانیون حجاب را با نمازخواندن مقایسه می‌کند و می‌گوید یک ضرورت شرعی است اما در اجرایش اجباری نیست و دیگری هم آن را تکلیف شخصی می‌داند و معتقد است که اگر اجباری در کار باشد خیلی قابل پذیرش نخواهد بود. اما در این بین تنها یک روحانی است که حجاب را برآمده از متن قانون می‌داند و آن را ضروری می‌خواند اما با این حال باز هم چادر را مصداق حجاب کامل نمی‌داند.

حجاب ضروری است اما اجباری نیست
آیت‎الله سیدعباس قائم‎مقامی عضو جامعه روحانیت مبارز که پیش از ماجرای دختران خیابان انقلاب در کافه خبر خبرآنلاین به موضوع حجاب ورود پیدا کره بود، آن را از بعد شرعی مورد تحلیل قرار داد. او گفت: من به عنوان یک روحانی به شما می‌گویم که حجاب یک ضرورت شرعی است. ضرورت شرعی هم یک دعوت است یعنی می‎گوید تو اگر می‎خواهی دیندار باشی، لازمه این دینداری رعایت این حدود است. در اصل دینداری اجبار نیست، چطور در فرعش می‎تواند اجبار باشد؟ این تناقض را کجا باید برد؟ او ادامه داد: دیگر نگویند که این را دین گفته و دین حجاب را اجباری کرده! حجاب از نظر دینی ضروری است ولی اجباری نیست و حتی اگر کسی پیدا شود که روی برخی مبانی خاص اجتهادی، فتوایش چیز دیگری باشد نهایت این است که از استنباط فقهی خود می‌تواند خبر بدهد ولی نمی‌تواند هرگز اجباری بودن را بر گردن دین بگذارد. (اینجا)

حجاب امری ضروری و از متن قانون است
آیت‌الله سیدهاشم بطحایی عضو مجلس خبرگان رهبری هم که در روزهای نخست حرکت دختران خیابان انقلاب میهمان کافه خبر خبرآنلاین شده بود، در این باره گفت: ما مسلمان هستیم و حجاب از نظر اسلام امری ضروری و از متن قرآن است. به عبارت دیگر ربطی به نعوذ بالله پیامبر، فلان آخوند و مرجع دینی ندارد. اما حتما باید حجاب چادر باشد؟، خیر. من در مصر که برای اخذ مدرک دکتری رفته بودم، می دیدم که دختران و زنان مصری چادر سر نمی‌کنند اما انصافا حجابشان کامل است. وضعیت حجاب را در عربستان و کویت نیز دیدم. او ادامه داد: اگر من با زیر پیراهنی بیرون بیایم، شما درباره من چه فکری می کنید؟ حتما می گویید عجب آدم بی شخصیتی است! انسان منش خودش را باید حفظ کند.  (اینجا)

از هرچه نظام بدش بیاید همان کار را می‌کنند

هادی غفاری از نسلی است که خاطرات زیادی از مبارزه با بدحجابی و بی‌حجابی از خود بجای گذاشته‌اند. آن دهه شصت معروف که برخی قیچی در دست موهای دختران را کوتاه می‌کردند هنوز هم از یادها نرفته است. اما این روحانی امروزه با گذشت چهار دهه دلیل جالبی را برای مخالفت دختران با روسری سرکردن مطرح کرد. او گفت: این یک واقعیت اجتماعی است که اگر ما عقده‎ فروخفته‎‏ای داشته باشیم؛ وقتی بخواهیم آن را بروز دهیم با حق و باطل آن کاری نداریم. کاری می‎خواهیم بکنیم تا لج طرف دربیاید و نشان بدهیم که با شما دعوا داریم. در این ماجرا بحث ضد انقلاب اصلا مطرح نیست. این بحث اعتراض مدنی است و با حجاب هم کاری ندارد. آنها نگاه می‎کنند تا ببینند که نظام از چه چیزی بدش می‎آید. از هرچه که بدش بیاید همان را انجام می‏ دهند. وگرنه مشکلات اساسی مردم در حال حاضر که مساله حجاب نیست.
غفاری معتقد است که این دسته از افراد می‎خواهند بگویند که ما هم هستیم چرا به حرف ما گوش نمی‎کنید. می‎خواهند حرف بزنند اما هیچ پایگاهی به آنها نمی‌‏دهند.

دختران خیابان انقلاب شیشه مصرف کرده بودند؟
غلام‎حسین محسنی اژه ای سخنگوی قوه قضاییه درباره کشف حجاب برخی از دختران در معابر شهرگفته بود: آنها سه گروه بودند، گروهی فریب خورده بودند و اعمال کودکانه انجام دادند، گروهی مواد مخدر صنعتی مصرف کرده بودند و گروه دیگری به صورت باندی و سازماندهی شده به این کار اقدام کردند. (اینجا)

هادی غفاری اگرچه نامی از اژه‎ای نبرد اما در واکنش به برخی مسئولان گفت: شما وقتی می‎توانید از حجاب در این نظام اجتماعی بخوبی دفاع کنید که توانسته باشید با فقر مبارزه کرده باشید. وقتی با اشرافی‌گری و سمبل اشرافیت خوب مبارزه کردید با بی‌حجابی هم خواهید توانست مبارزه کنید. وقتی در خیابان راه می‌روید 16 بنز را دنبال خود راه نیندازید. چون نتیجه‌اش همین می‎شود. شما این‌ها را حل کنید، مساله حجاب را بعدش حل کنید. نه اینکه بیایید یک گوشه اسلام را بگیرید و بقیه سیستم هر چه شد، شد. بیایید جلوی رانت را بگیرید، بیایید جلوی دزدی‌ها را بگیرید. بیایید جلوی سو استفاده را بگیرید، جلوی اجحاف در دستگاه‌های دولتی و غیردولتی را بگیرید. (اینجا)

نماز هم یک ضرورت شرعی است اما خواندنش اختیاری است
حجت‎الاسلام محسن غرویان نیز درباره حجاب زنان گفته بود: «حجاب برای خانم‌ها و آقایان البته به خصوص برای خانم‌ها از واحبات شرعی و دینی است؛ بنابراین در اینکه حجاب از ضروریات دینی است بحثی وجود ندارد و مورد اجماع همه علما و فقهاست. اما مساله‌ای که وجود دارد این است که آیا رعایت کردن حجاب باید اختیاری باشد یا اجباری!» غرویان ادامه داد: «نماز هم یک ضرورت دینی و شرعی اما خواندن یا نخواندن آن امری اختیاری است؛ در اینکه شرع گفته خواندن نماز واجب است حرفی نیست اما انجام آن به اختیار افراد گذاشته شده است». (اینجا)

حجاب در فرهنگ ما تکلیف «شخصی» است
حجت‌الاسلام محمد مقدم، عضو مجمع روحانیون مبارز نیز درباره مسئله حجاب اظهار کرد: «اصل مسئله پوشش و حجاب در فرهنگ دینی ما یک تکلیف اسلامی و شخصی است؛ در واقع انجام این مسئله به فرد مؤمن و کسی که به ارزش‌های دینی و اسلامی باور دارد واگذار شده است؛ بنابراین اینکه ما حجاب را امری اجباری و خارج از اراده و ایمان افراد قرار دهیم خیلی قابل پذیرش نیست». (اینجا)

جمهوری اسلامی نمی‌تواند به‌زور چادر بر سر زنان کند
سیدمحمد رضوی یزدی، کارشناس دینی و نماینده دوره ششم مجلس شورای اسلامی نیز با تأکید بر اینکه «رضاشاه نتوانست به‌زور چادر از سر زنان ایران بردارد» گفت: «جمهوری اسلامی هم نمی‌تواند به‌زور چادر بر سر زنان کند». او ادامه داد: «آنچه با هنجارهای جامعه در تضاد جدی قرار دارد ولنگاری و بی‌حیایی برخی زنان در جامعه است. امروز اثر منفی یک زن با روسری اما با آرایش غلیظ و لباس نامناسب بسیار بیشتر است از خانمی است که با لباس منظم و پوشیده ولی بدون روسری ظاهر می‌شود». (اینجا)
27215

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 754715

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 13 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 52
  • نظرات در صف انتشار: 1
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • عرفان IR ۰۵:۰۵ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۵
    24 57
    اتفاقا مسئله اجباری و اختیاری بودن حجاب نیست... مسئله سقوط اخلاق در جامعه و به ویژه زنان هست... فساد و تن فروشی ربطی به داشتن و نداشتن حجاب و روسری و چادر نداره... از درون شون میاد... وقتی درون خراب باشه اینکه چیزی سرشون باشه یا نباشه چه فرقی میکنه...
  • بدون نام ۰۵:۱۵ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۵
    47 5
    خب نتيجه بحث چي شد قانون اساسي در رابطه با اين موضوع كه اكثرا مخالف حجاب اجباري هستن عوض شد?
  • بی نام IR ۰۵:۱۶ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۵
    61 2
    من متخصص شرع نیستم و بنابراین حق اظهار نظر در باره ابعاد شرعی این مسئله را ندارم. اما چون نزدیک به 40 سال است که در جمهوری اسلامی زندگی کرده ام می توانم بگویم از نظر قانون گذار ایرانی همه چیز اجباری است مگر عکس آن اثبات شود و در برخی موارد حتی اگر عکس آن اثبات شود.
  • یکی RO ۰۵:۲۷ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۵
    53 4
    و در آخر چرا ما باید به نظر اقلیت تن بدهیم؟
  • سارا A1 ۰۵:۳۱ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۵
    51 3
    شما تکلیفتون هم با خودتون مشخص نیست یعنی چی حجاب ضروری است ولی اجبار نیست؟؟؟؟
  • بی نام IR ۰۵:۳۶ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۵
    52 3
    حجاب باید اختیاری باشه امام هم با حجاب اجباری مخالف بود کسایی که دم از حجاب اجباری و تلاش برای راهی کردن مردم به بهشت حرف میزنن فقط فکر جیب خودشونن
    • بی نام A1 ۱۱:۰۶ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۷
      35 4
      منم اینو یادمه که امام موافق حجاب اجباری نبود
  • بی نام A1 ۰۵:۵۰ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۵
    5 51
    مساله فقط روسری نیست شما زمانی که حجاب رو بردارید باید استاندارد جدید جایگزین کنید و اینجا است که مشکل پیش می آید با چه نوع پوششی بلوز شلوار، تاپ شلوار، .... این را چطور تبین می نمایید. چون با هر محدوده استاندارد اجباری در قانون همیشه معدود افرادی هستند که از اون رو هم کمتر می خواهند مثلا در کشورهای غربی دیدید که بعضی وقت ها افراد در اتوبوس مترو و مکان های عمومی لخت کامل ظاهر می شوند به دلیل مخالفت و پلیس دستگیر می نماید برای این معضل چه می کنید احتملا بعد از 39 سال اخرین قطعات پوشش رو هم عده ای برچوب می کنند که چرا اجبار ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
    • بی نام A1 ۱۴:۰۱ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۷
      47 8
      این حرف شما که بتدریج کار از برداشتن روسری به برهنگی کامل میرسد درست نیست. در تابستان به خارج از کشور و مخصوصا سواحل تشریف برده اید؟ برهنگی کامل در بسیاری از نقاط جهان و البته در مکانهایی مشخص کاملا مجاز است. ولی خود جامعه مکانیسم کنترل آن را دارد و اجازه نمیدهد حالت افراطی پیدا کند. آیا در غرب همه و همیشه برهنه به خیابان و سر کار میروند؟
  • هاشم IR ۰۶:۱۴ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۵
    53 3
    بعد از 39 سال هنوز مسائل ساده مان حل نشده واقعا چرا یکبار برای همیشه یک هم اندیشی نمی شود؟
  • بی نام A1 ۰۶:۴۷ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۵
    36 5
    این رو حانیون روشنفکر تا حالا کجا بودن؟ چرا ما اینها را ندیدیم تا از دین زده نشویم؟ اینها کجا منبر میروند یا جسه تشکیل میدهند؟
  • بی نام IR ۰۶:۴۷ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۵
    21 6
    والا ما که مرد هستیم از دیدن این اقایون در امان نیستیم وای به اینکه زن باشی .........
  • بی نام IR ۰۷:۲۸ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۵
    45 4
    بیش از این دین مردم را به بازی نگیریم، حجاب اجباری نیست
  • ناشناش A1 ۰۷:۳۴ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۵
    3 39
    جحاب جزئ اصول دین شده است .تحقیق کنید عالما دین . اصول دین : توحید نبوت امامت معاد قیامت حجاب از همه واجب تر است .
  • بی نام IR ۰۷:۴۳ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۵
    36 8
    والا بالله الآنم خانم های ما همچین حجاب سفت و سختی ندارن پس بهتره با لغو حجاب اجباری هم این آتو رو از بدخواهان بگیریم و هم موجبات اهانت به دینداران حقیقی و محجبه ها رو از بین ببریم
  • بی نام IR ۰۷:۴۵ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۵
    41 3
    هر چیزی که از روی اجبار و اکراه باشه هیچ نفعی نداره بذارین زنان کشور خودشون برای حجابشون تصمیم بگیرن لطفا
  • باز نشسته IR ۰۷:۵۰ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۵
    27 4
    صحبت های اقای غفاری به حقیت جامعه ما نزدیکتراست تا دیگران که حرفهایشان طعم زور می دهد وسئوال این است کو آن شعارهای اولیه که تا صد ها کوخ فلان نشود کاخی سر بر نمی آورد ..........و نتیجه زور در هرکاری نتیجه اش میشود حجابِ دستوری و اجباری به سست شدن خود حجاب می انجامد. حجابِ دستوری و اجباری به نارضایتی بخش بزرگی از بانوان منجر می گردد. اجباری شدن تکالیف دینی و منجمله حجاب، به ریاکاری در جامعه دامن می زند
  • بی نام A1 ۰۸:۰۲ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۵
    19 6
    شماها که لالایی بلدید چرا خوابتون نمیبره با این روند اخر کار به جایی میرسه که ارزوی دیدن حتی 1 خانم با روسری رو تو خیابون به گور میبرید
  • امین A1 ۰۸:۰۶ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۵
    4 61
    آخه این همه دعوا سر حجاب عجیبه واللاخوب اگه کسی نمیتونه تو ایران حجاب داشته باشه،مهاجرت کنه به کشورهای غربی و اونجا لخت بشه.خاهشا مملکت اسلامیرو برای اسلاام گراها بزارید.شماها اجداد مسلمانتون و حتی ایران باستانتون حجاب داشتن اونوقت دم از هرزگی و بیبندوباری میزنین
  • بی نام A1 ۰۸:۲۹ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۵
    29 8
    فقط رفراندوم آزاد در باره آينده سياست داخلي و خارجي.
  • بی نام A1 ۰۸:۴۱ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۵
    5 46
    من از شما سوال دارم: آیا بستن کمربند، هنگام رانندگی ضروری است یا نه؟ من دوست ندارم ببندم، به پلیس چه ربطی داره؟ آیا حجاب که مرتبط با همه مردم و اجتماع هست، کمتر از کمربندی است که مربوط به یک نفر می باشد؟
  • سرمایه دار A1 ۰۸:۴۳ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۵
    30 4
    سلام اگر حجاب احباری نبود من و خیلی از سرمایه دارهای ایرانی میلیاردها دلار جهت سرمایه گزاری و تاسیس کارخانه به ایران میاوردیم این یعنی کار یعنی طلاق کمتر و........... ۹۰ درصد مسافرتها بابت حجاب اجباری در ایران هست حالا هر چه خروجی را زیاد کنید فایده ای ندارد حجاب اجباری یعنی فحشا بیکاری طلاق ووووو بیشتر
    • آریا A1 ۱۳:۰۳ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۷
      11 32
      تو اگه سرمایه دار بودی اون قدر شرت شلوغ بود که وقت کامنت گذاشتن نداشتی... ایشالله به آرزوهات برسی . اینقدر خالی نبند
  • بی نام AT ۰۹:۴۶ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۵
    37 1
    حجاب در ایران بیش از اینکه از روی اعتقاد باشه نماد قدرته. پس ارزش معنوی براش نمیشه درنظر گرفت
  • بی نام AT ۰۹:۴۷ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۵
    41 0
    حجاب اجباری موجب دلزدگی از دین میشه.
  • بی نام AT ۰۹:۴۸ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۵
    35 0
    کسانی که دغدغۀ دین دارند حجاب رو اجباری نمی کنند چون می دونند که اجبار نتیجۀ عکس میاره
  • بی نام AT ۰۹:۴۹ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۵
    19 0
    روایت ایرانی حجاب از عربستان نباید بدتر باشه
  • بی نام A1 ۱۱:۰۱ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۷
    18 0
    با نظر راکعی موافق نیستم. این یک مطالبه جدی ست. اگر ما زنان روز اول می دانستیم که حجاب عامل تبعیض جنسیتی خواهد شد با تمام وجود مبارزه می کردیم و بعد هم جنگ شد و اصولا گفتگو به محاق رفت. زنهای دوطیف طرفدار حجاب و مخالف حجاب هیچگاه با هم گفت و گو نکردند تا ببینند که ظاهر یا رفتاری در یکی چه تبعاتی در زندگی دیگری دارد. اسلحه هم دست با حجاب ها شد و برنده شدند اما همین برنده شدن به زور منتهی به باخت آنها خواهد شد.امام هم معتقد بودند ادارات دولتی باید حجاب شرعی کامل داشته باشد. با مردم کاری نداشتند.
  • بی نام A1 ۱۱:۰۱ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۷
    7 54
    امان از بی شوهری و بیکاری... باعث شده دختران این مملکت دست به چه کارای ابلهانه ای بزنن
  • بی نام A1 ۱۱:۰۲ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۷
    42 0
    انتخاب پوشش حق طبيعي هر موجود زنده اي است لطفا بحث را به بيراهه ها نبريد
  • بی نام A1 ۱۱:۰۲ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۷
    38 2
    این دختران خواستۀ بحق داشتند و کسی توجه نمی کرد
  • بی نام A1 ۱۱:۰۲ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۷
    30 1
    تمام مشکلات ندیده گرفتهمیشه و فقط حجاب زنها مورد توجهه
  • بی نام A1 ۱۱:۰۲ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۷
    37 1
    کار اشتباهی بود که این قانون رو گذاشتند. کلی به اقتصاد و گردشگری و عدالت کشور ضربه زد. بعد میگیم چرا مردم از همه چیز ناراضی اند
  • بی نام A1 ۱۱:۰۳ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۷
    34 2
    رفراندوم بذاریم برای این قانون
  • بی نام A1 ۱۱:۰۳ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۷
    34 1
    اینقدر به مردم سخت نگیرید اشتباهات نظام های گذشته رو تکرار نکنید
  • بی نام A1 ۱۱:۰۴ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۷
    18 0
    چرا می گویید: آنچه حجاب اجباری خوانده می‌شود یعنی اجباری نیست و بعضی ها آن را اجباری می خوانند؟
  • بی نام A1 ۱۱:۰۴ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۷
    3 36
    حجاب اجباری چیز خوبی نیست، ولی اکثر کسایی هم که الان این مساله رو سوژه کردن آدمهای درستی شاید نباشن. مساله فقط حجاب نیست، مساله زیاده خواهی در جامعه ما به خصوص در بعضی خانمهاس که اگر فردا بگن حجاب هم آزاده، که بهتره اینطوری باشه، طرف باز هم مهریه نجومی و نفقه و ... طبق اسلام میخواد، ولی حجاب رو نمیخواد. در مقابل شاید مردهایی هم باشن که همه چیز رو برای خودشون بخوان.
  • بی نام A1 ۱۱:۰۴ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۷
    38 1
    این قانون بی فایده و غیرقابل اجرا رو بردارید بذارید مردم نفس بکشند
  • بی نام A1 ۱۱:۰۴ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۷
    32 0
    باز هم دارید راه را اشتباه میروید. نه به اجبار میشود حجاب از سر زنان معتقد به حجاب برداشت و نه به زور میشود حجاب بر سر زنان بی اعتقاد به حجاب گذاشت
  • بی نام A1 ۱۱:۰۴ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۷
    16 2
    زنان هم سخنان خانم راکعیها را جدی نگرفته اند.
  • بی نام A1 ۱۱:۰۵ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۷
    19 0
    آذر منصوری عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت که پوشش مانتویی دارد، حرکت دختران خیابان انقلاب را یک حرکت اعتراضی مسالمت آمیز می داند و البته آن را مسئله ای تازه نمی پندارد. او معتقد است در طول این سالها زنان برای پوشش مقاومت کردند و امروز این اعتراضات به این شکل درآمده است.
  • بی نام A1 ۱۱:۰۵ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۷
    12 0
    اعظم طالقانی که خودش چادری است، در نهایت درباره آنچه حجاب اجباری خوانده می‌شود، گفت: بنده بدون شک باتوجه به معیارهای انسانی و در کنار آن اسلامی معتقدم انسان ها باید در قالب ویژگی هایی چون عفت، سادگی و پیراگی به حیات خود ادامه دهند اما در این مسیر توجه به مطالبات و درخواست های آنها نیز باید مدنظر قرار گیرد.
  • بی نام A1 ۱۱:۰۵ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۷
    16 0
    سهیلا جلودارزاده نماینده مردم تهران و عضو فراکسیون امید است که موضوع دختران خیابان انقلاب را ناشی از محدودیت هایی می‌داند که در طول این سالها نسبت به زنان اعمال شده است. او به عصر ایران گفته بود: زمانی برای زنان محدودیت قائل می‌‌شدیم و آنها را در تنگنا غیرلازم قرار می‌دادیم همین مسئله موجب شد تا این فشارها طغیان ایجاد شود و دختران خیابان انقلاب روسری‌هایشان را سر چوب بگذارند. این کارها به خاطر رفتار اشتباه ماست.
  • بی نام A1 ۱۱:۰۵ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۷
    22 1
    ناهید تاج‎الدین نمابنده مردم اصفهان و از اعضای فراکسیون امید که پوشش چادری دارد، در واکنش به ماجرای دختران خیابان انقلاب در توییتر نوشت: دختران خیابان انقلاب، همان دخترانی هستند که سال‌هاست برای سهمیه قبولی کنکور، برای اشتغال، برای مشارکت سیاسی، برای تصدی پست‌های مدیریتی، برای حضور در ورزشگاه‌ها، برای اجرای موسیقی زنده بر روی سن و... پشت دروازه‌های تبعیض جنسیتی مانده‌اند. ‏از ماست که برماست...
  • بی نام A1 ۱۱:۰۶ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۷
    1 17
    علی مطهری نایب رییس مجلس شورای اسلامی در واکنش به حضور برخی زنان بدون حجاب در برخی معابر به ایسنا گفت: هیچ اجباری برای حجاب زنان در جامعه دیده نمی‌شود و بسیاری از آنان با هر وضعی که دوست دارند در جامعه حضور پیدا می‌کنند پس اجباری در کار نیست. مشکل امروز کشور حجاب نیست و بانوان کم و بیش حجاب را رعایت می‌کنند و ما هم قائل به سختگیری نیستیم
  • بی نام A1 ۱۱:۰۶ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۷
    7 2
    حجت الاسلام هادی غفاری که در گفت و گویی با خبرآنلاین این رفتار را حرکتی نه صرفا در مخالفت با حجاب بلکه اعتراض به نظام معرفی می کند و می گوید: در این ماجرا بحث ضد انقلاب اصلا مطرح نیست. این بحث اعتراض مدنی است و با حجاب هم کاری ندارد. آنها نگاه می‎کنند تا ببینند که نظام از چه چیزی بدش می‎آید. از هرچه که بدش بیاید همان را انجام می‏ دهند.
  • بی نام A1 ۱۱:۰۶ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۷
    18 0
    عبدالرضا هاشم زایی نماینده مردم تهران و رئیس سنی مجلس دهم نیز می گوید این اعتراضات نتیجه رفتارهایی است که در طول این سالها نسبت به زنان شده است. وقتی دختری را با مادرش یا به تنهایی به دلیل نوع پوشش سوار ماشین می کنیم و از انها تعهد می گیریم و به نوعی آنها را تحقیر می کنیم طبیعی است که باید منتظر چنین اعتراضاتی باشیم.
  • بی نام A1 ۱۱:۰۷ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۷
    26 1
    هرچیز ولو بهترین هم که باشه وقتی اجباری میشه دافعه ایجاد میکنه
  • بی نام A1 ۱۳:۴۵ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۷
    22 2
    مساله بالاتر از این حرفهاست. مساله زورگویی عده ای اقلیت زورمند است که تفسیر من درآوردی خود از دین و مذهب را بزور بر مردم تحمیل می کنند.
  • بی نام A1 ۱۳:۴۹ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۷
    15 4
    ولا حجاب اجباری در هیچ جای دین مبین نیامده است. دوم اینکه در غرب همه نوع پوشش و حتی برهنگی کامل هم مجاز است.آیا در خیابانها و مجامع عمومی در غرب همه برهنه هستند؟ قطعا پاسخ آن خیر است. چون در جوامع غربی هم مکانیسم خود کنترلی وجود دارد که اجازه نمیدهد پوشش افراد جز در موارد بسیار معدود از حدود عرف جامعه شان خارج شود. این مکانیسم میتواند در حد نگاه سرزنش آمیز افراد باشد. در غرب هر کسی بسته به نیاز و موقعیت خود پوشش را انتخاب میکند و افراط و تفریط بسیار کمتر است. لباس مهمانی با لباس رسمی و لباس ورزش و سفر و تفریح و لباس کار و ... تفاوت دارد. حجاب اجباری در حال تبدیل شدن به یک معضل اجتماعی و عاملی برای نارضایتی و اعتراض است. بیهوده بر مردم هزینه تحمیل نکنید و برای نظام هم مخالف نتراشید.
  • بی نام A1 ۱۳:۵۴ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۷
    17 4
    لزومی به تغییر قانون حجاب نیست. فقط کافیست از لجبازی و خشونت در اجرای آن دست بردارید. خود جامعه مکانیسم کنترل آن را دارد. مگر در غرب که حتی برهنگی کامل مجاز است، همه مردم برهنه هستند؟
  • بی نام A1 ۱۳:۵۷ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۷
    20 3
    ضمنا نسل امروز کشور با دو نسل قبل از خود تفاوت دارد. چرا اجازه نمی دهید این مساله به رای عمومی گذاشته شود؟ مگر از نتیجه آن واهمه دارید؟